Pogosto zastavljena vprašanja

Ali je držalo za noge certificirano in ali je preizkušeno?

Držalo za noge KneeGuardKids3 je certificirano pri TÜV Nord . Držalo KneeGuardKids3 ima opravljen crash test, ki ga je izvedla ameriška organizacija, katera se posveča študiji nesreč - National Highway, uprava za varnost v prometu (NHTSA), v skladu s standardom FMVSS št 213.

Je pomanjkanje opore za noge v sedečem položaju slabo za hrbtenico?

Motorični razvoj predšolskih otrok je hiter. Fiziološke ukrivljenosti hrbtenice se nato stabilizirajo. Noge otroka, ki sedi v avtomobilskem sedežu, visijo navzdol brez opore, zato otrok iztegne medenico in boke naprej. Hrbet otroka tako izgubi stik za naslonom sedeža, v ledvenem predelu. Vmes nastane praznina, ki v tem položaju škoduje hrbtenici.

Kakšen je pravilen sedeč položaj?

Po načelih fiziologije je pravilen sedeči položaj tisti, v katerem so noge v stiku s površino, oz. so na tleh. Vsak fizioterapevt bo potrdil, da je pomanjkanje opore pod nogami slabo tako za otroke kot za odrasle.

V katere avto sedeže se prilega podstavek za noge?

Držalo za noge KneeGuardKids3 ustreza praktično vsem avtomobilskim sedežem, usmerjenim naprej. Ni ga mogoče uporabljati s podstavki za avtomobilske sedeže, opremljenimi s podporno oporo.

Kako pritrditi držalo za noge v avtomobilu?

Držalo za noge KneeGuardKids3 je mogoče pritrditi na vozila z ali brez ISOFIX sistemom. V obeh primerih je pritrditev enako stabilna. Vabimo vas, da se seznanite z video navodili, ki vsebujejo podrobnosti o namestitvi.

Ali držalo za noge preprečuje, da bi se otrok vsedel v avto?

Držalo za noge ne preprečuje, da bi se otrok vsedel v avto. Prav nasprotno, otrok ima lažjo nalogo - lahko se nasloni na držalo za noge, da zasede pravilen položaj v avtomobilskem sedežu. Zaradi največje obremenitve do 30 kg ne priporočamo, da otrok stoji ali skače po držalu.

Ali lahko KneeGuardKids pomaga pri gibalni bolezni?

Če je gibalna bolezen povezana s stresom, ki ga povzroča gibanje, bo udoben počitek nog na držalu za noge pomagal, da se bo otrok umiril. Počutil se bo bolj samozavestno, ko bodo njegove noge počivale na stabilni opori. To potrjujejo tudi mnenja staršev. Kakorkoli pa v tej smeri še niso bile izvedene nobene študije, vendar bo uporaba držala KneeGuardKids zagotovo pomagala pri gibalnih boleznih.

Ali položaj otroka vpliva na varnost v cestnem prometu?

Zavedajte se, da se lahko v primeru nenadnega zaviranja vaš otrok resno poškoduje, če nepravilno sedi na sedežu. Prav tako v primeru, da se mi oziramo nazaj, zaradi otrokove nemirnosti, joka, brcanja, ogrožamo sebe in druge v cestnem prometu. Z držalom za noge, otrok ni več nemiren in ga noge ne motijo ​​več. Tako tudi vi kot voznik nimate distrakcij.

Kako prilagoditi držalo za noge glede na dolžino otrokovih nog?

Z uporabo držala KneeGuardKids3 si prizadevamo zmanjšati pritisk pod stegni vašega otroka. Zato je treba višino držala prilagoditi tako, da noge v predelu spodnjega dela noge, ne počivajo na robu avtomobilskega sedeža. V primeru, da stopala ne ležijo na celotni ravnini na držala, priporočamo, da dodatno prilagodite podporni kot. Podrobnosti o namestitvi in ​​prilagoditvi si lahko ogledate v video navodilih.

Od katere starosti lahko otrok uporablja držalo za noge?

Velika prednost držala za noge KneeGuardKids3 je njegova široka paleta nastavitev, zahvaljujoč temu, da raste skupaj z vašim otrokom. Uporabljajo ga lahko otroci od 1 leta do 9 let (odvisno od višine in teže otroka).

Kaj storiti, če otrokove noge ne dosežejo držala za noge?

Za otroke, mlajše od 3 let, je potrebno držalo za noge postaviti nad pritrdilno ploščo. Otrokova starost je približna. Otrokova višina je odločilna. Z upoštevanjem video navodil lahko nastavite višino v območju 38 cm.